Peckfield Landfill Cell 7

Customer:Caird Bardon

Value: £0.7 million

This project involved the construction of a new 20,000m2 cell in the existing quarry and landfill at Peckfield on the outskirts of Leeds.

The works included:

  • Excavation of a 300m long, 3m deep groundwater drainage trench through solid rock formation
  • Cell construction comprising of two drainage and two sealing layers, and 4m high perimeter bunds to four sides
  • Installation of leachate detection sump and associated ductile iron pipework.
  • Installation of 2.5mm HDPE impermeable HDPE liner with welded seams, also tied in to the carefully exposed existing cell liner.
  • Placing of 300mm thick quarry fines protection layer to the HDPE liner on the cell floor, and 1m thick clay protection layer on the cell bunds.
  • Import of 350,000 car tyres, individually placed in a 3 layer chevron pattern to form a drainage layer.

VHE’s works involved the removal of materials from, and transportation through, both the existing landfill and quarry.

Safe Contractor
ROSPA
UVDB Registered
Chas
ISO 45001
ISO 14001
ISO 9001
  • Head Office
  • Whaley Road
  • Barugh
  • Barnsley
  • S75 1HT
  • Tel: 01226 320150
  • Scotland Office
  • Antonine House
  • 5 Carradale Crescent
  • Broadwood Business Park
  • Cumbernauld
  • Scotland
  • G68 9LE
  • Tel: 01236 457157
  • North West Office
  • Jubilee House
  • Waterside Drive
  • Wigan
  • WN3 5AZ
  • Tel: 01942 925950

Follow Us

© 2021 Copyright VHE Construction plc

Registered Office: 3175 Century Way, Thorpe Park, Leeds, LS15 8ZB.
Registered in England no. 1457182. VHE Construction plc is a wholly owned subsidiary of Renew Holdings plc.